måndag, januari 26, 2009

Förra veckan...

...var det min tur att ordna fika till jobbet. Jag valde att baka den här goda ananaspajen. Den är verkligen supermumsig. Jag lyder dessutom första kommentaren som säger nåt om att mer smör gör den ännu godare...

Eftersom favoritrecept försvunnit från ICA förut (men det försvunna receptet har jag turligt nog utskrivet nånstans...) är det väl lika bra att klistra in hela receptet här. Just in case. Och den är mäktig så med glass eller grädde till räcker den definitivt till fler än 8. Vi var nog 13 på jobbet... men visst, det blev lite små bitar (även om det ändå blev en liten bit över) men två pajer hade blivit överdrivet mycket istället.

Ananaspaj

Ingredienser
Portioner: 6-8

150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas

Gör så här
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.

Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.

Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.

Inga kommentarer: