onsdag, juli 12, 2006

Allt kött är hö


Idag har jag rensat ur alla köksskåp samt en snabb koll i kylen också för att slänga allt med utgånget datum, eller saker som av andra anledningar aldrig kommer användas. Det var inte lite det. Det finns förmodligen en hel del mer i kylen att slänga, och frysen har nog också en del gammalt i sig.

Då har jag ändå varit snål och sparat saker som just gått ut (1-6 månader beroende på typ av vara) och ställt på en hylla för "använd snarast eller släng!", samt sparat utgågna saker köpta utomlands som är svåra att få tag på. Ofta är det ju ätligt långt efter datumet om det är en torrvara, bara att det tappat en del smak.

Kryddhyllan och kryddlådan borde också gås igenom. Där lär det finnas mycket gammalt, och just kryddor har ju en fördel om de smakar något.

Nu behöver vi ju inte köpa nytt direkt av allt vi slänger. Såklart. Mycket är ju felköp och saker vi inte riktigt gillat. Konstiga mjölsorter är också sånt som används till en kaka och sedan blir stående. Olika mixer är vi också bra på att köpa men aldrig använda. Vi använder så sällan mixer! Men flädersaft som gick ut 99 och knäckebröd som gick ut 02 tror jag var de värsta bovarna... Platstjyvar! Nu kan vi få plats igen i skåpen och kanske se vad vi har. Då är det större chans att vi faktiskt använder något också...

1 kommentar:

Anonym sa...

Ojdå! Ha ha ha -99:))
Kul design på bloggen.