torsdag, augusti 11, 2005

Dagens geocaching

Idag skulle vi börja med att hitta en geocache som var en så kallad mystery. Man får inte koordinaten i klartext, utan nån slags klurighet eller pyssel leder fram till den. Vi hade klurat hemma och visste vart vi skulle. Trodde vi i alla fall. Naturligtvis hade vi fått nån siffra fel i farten. Vi hamnade i rätt hästhage (det var ju inget särskilt roligt ställe) men på fel ställe. Tillbaka i bilen räknade vi om och upptäckte felet. Tillbaka in till hästarna. Nu hittade vi gömman. Men det var som sagt inget särskilt kul med den, mer än att vi löst klurigheten rätt.

Kommande gömmor gick rätt bra. Vi hittade tre till (av den vanliga sorten när man vet koordinaten) men missade en. Vi hade inte tillräckligt tålamod idag att leta bland lingonris omgivna av mygg. Vi får återkomma en annan dag till det stället.

Dagens sista fynd var på ett rätt roligt ställe. Vi visste inte att det fanns en liten mini-Hoover Dam utanför Ljungsbro. Nu vet vi det. Det är lite det som gör geocachingen så rolig. Man hamnar på de mest märkliga ställen. Och det är ju kul!

Inga kommentarer: