onsdag, februari 20, 2008

Lyx

Idag har vi för första gången haft städhjälp. Tre timmar varannan vecka ska en tjej komma hit och städa. Javisst, det kostar en del, men jag tror vi kommer bli nöjda. Vi är jättedåliga på att städa själva och nu när vi har en liten tjej som kryper runt känns det ännu viktigare att ha det rent, men när skulle vi hinna svabba golv? När Sandrine sover? Så snabba är inte vi... Tjejen som var här idag var proffs och hon hann inte heller med hela huset på tre timmar, men så var det ju oändligt gammal skit hon fick städa undan...

Nu måste vi dessutom skärpa oss och hålla undan prylar så hon kan städa ordentligt. Annars får vi ju inte valuta för pengarna. Det kanske kan sporra oss att ha lite mer ordning. För vi vill ju egentligen inte skämmas över hur det ser ut hemma. Det vore kul att kunna ta emot oväntade besök utan att mestadels ursäkta röran. Förhoppningsvis slipper vi det när hon varit här några gånger.

Lyxigt, lyxigt, men oj vad vi spar tid jämfört med om vi skulle gjort samma jobb själva. Fast då hade det ju förmodligen inte blivit gjort alls istället. Det man inte kan själv finns det ju proffs till. Själv kan jag programmera java och sy barnkläder, och det är ju som tur är det jag gör för pengar.

1 kommentar:

Jes sa...

Gud va härligt med städhjälp, det skulle inte sitta fel. Men jag tycker det skulle kännas konstigt att släppa in en främande människa i hemeet, Är huset tomt när hon städar eller än någon hemma?