söndag, maj 12, 2013

Oj, redan söndag igen?

Vilken knölig vecka det blev. Mycket jobb och logistikkrångel. Sandrine var borta i början, Mattias fastnade i Stockholm när tågen slutade gå, Julie fick vattkoppor. Jag lyckades hinna dricka öl med en kompis.

Kristi himmelsfärdstorsdagen var vi i alla fall lediga och ganska friska. Jag fick hjälp i trädgården av barnen.




Vi hällde också ut våra 12 miljoner nematoder som med lite tur ska decimera snigelstammen ordentligt. Kommer aldrig bli mätbart om det gjorde nytta eller inte, men vi får väl gå på känsla. Vi vet ju hur det brukat se ut om åren... Tjejerna passade på med en badpremiär också!




I princip alla chileplantor har blivit omplanterade nu och står överallt där det finns plats. De växer enormt bra i år.


Under teven står ett gäng. Och de här sista två fick flytta till uterummet nu i kväll. De är övervintrade och har lite lite skadeinsekter. De ska inte få smitta de nya!


Och för någon kväll sedan kunde man faktiskt sitta lite i uterummet och titta på regnet. Men så kom vi på att vi ville ta bort ännu mer tak.


Så nu är det byggarbetsplats igen. Mer tak är borta, men mer jobb är kvar. Det kommer nog bli bra men just nu är det lite oanvändbart. Måste fixas och sedan städas. Sedan målas och fixas mer på annat sätt. 


Dahliorna som dog har fått flytta till krukor istället. En av dem överlevde ganska bra i alla fall. Om de andra piggnar till får vi väl se.


Och doftliljelökarna jag fick från Allt om Trädgård tittar upp ur krukan nu. Undrar om de blir fina?

Och salladen tittar upp! Ruccola i den höga och blandad baby leaf i den låga. Jag har också planterat potatis i en pallkrage och lite till och räknat till att fem sparris tittar upp. Snart ska jag plantera mer potatis i den andra pallkragen. Den ska bara få förgro lite till först.

Det var nog allt. Ny vecka imorgon, mer vab. För nu är det eländes elände med vattkoppor. Usch!



Inga kommentarer: