onsdag, maj 01, 2013

1 maj - arbetets dag

Det finfina med 1 maj är att det alls som oftast är en utmärkt dag att arbeta! Kroppsarbete, ska det vara. Och med sånt toppenväder som det varit idag är det bara att hugga i!

För att värma upp sprang jag 7,2 kilometer på förmiddagen. Det hade kunnat bli längre, men skavsår och fel kläder satte gränsen där. Bra ändå och väldigt skönt!

Efter lunch var det dags att hugga i hemma. Först tömde jag växthuset på det mesta. Sen högtryckssprutade jag insidan relativt ren och fin, och ställde tillbaka några av sakerna i alla fall.


Blött växthus i motljus. Tomt på grejer.


Och när det torkat upp igen fick krukorna hoppa in igen. Snart ska det stå pelargoner i de där fyra i fönstret. Det funkade bra förra året så det får bli favorit i repris. Några billiga bara.


Sen har vi ju haft idéer om att göra om uterummet. Det är så mörkt och inomhusaktigt, men ändå inte vintervarmt utan aldrig riktigt lagom. Idag fick vi ett ryck och bestämde oss för att såga bort en del av taket. Medan jag grejade med växthuset sågades det alltså tak här. Först ut med det mesta på altanen...



Vi började med att såga upp ett större hål kring en infälld lampa för att se hur taket egentligen såg ut under den fula gula panelen.



Och så såga, såga. Och då kom det ljus! Och då kom det fram märkliga elinstallationer! Hm, dessa måste bort.


Och slarvar man med tråkigt förberedelsearbete att plocka undan innan, då får man städa desto mer efter. Taket var ungefär till hälften fyllt av isolering och till hälften av gammal torkad humle. Det blev MYCKET dammsuga sedan.


Men så här bra blev det med ett ljusinsläpp längs med hela skjutväggen. Nu ska vi bara klura ut hur vi ska göra det snyggare. Panel eller inte är frågan. Och hur hittar vi snickare som kan fixa den där väggen åt oss? Vi vill byta tre fula fönsterhål mot två moderna skjutfönster man kan öppna.




Och medan vi slet ute lagade crock-potten pulled pork till middag. Mycket bra. Och en välförtjänt öl i solen därtill. Toppdag!





Inga kommentarer: