lördag, november 19, 2011

Fläkt och lite mer

Nu har jag uppdaterat dåligt men det beror på att det inte hänt mycket under veckan, och att det som hänt mest varit deppigt. Kaklet är inget bra. Kakelhantverkarna känns helt inkompetenta. Riktigt hafsjobb. Usch. Köksmannen vi handlat köket av har varit ute och kollat och håller med om att det inte är acceptabelt. Så frågan är vad det kommer att innebära. Kan man göra om en del? Måste man göra om hela? Vem kommer få betala notan för det här? Som sagt, inget vidare roligt. Men, på håll och om man kisar ser det ju bra ut, så det ska väl lösa sig på något sätt. Men betalar man uppåt 200.000 för ett kök (har inte sett slutnotan än, men det låter inte orimligt) vill man bli ordentligt nöjd. Så man kan väl säga att det här påverkat humöret hos alla vuxna i familjen. Att det drar ut på tiden är ju illa i sig. Nu vill vi börja göra julfint, men vi är inte riktigt där än. Vi har inte ens en fönsterbräda att ställa adventsstaken på.


Men här är lite bilder i alla fall. På stöket. Vi försöker ställa in saker i skåpen men det är svårt eftersom vi samtidigt vill rensa. Så vi skyndar inte. Och idag har vi lagat lunch och bakat. Så tänk bort i alla fall lite av röran, tack!



Fläkten är uppe och funkar, men den jar fortfarande lite skyddsplast på sig. Vi fattar inte riktigt hur man ska dra bort den. Kanske borde vi inte gjort det alls utan låtit snickaren göra det, men vi ville ju se riktiga färgen! Så övre biten ska bli lika blank som nedre, när vi kommer på hur man gör.



Här har jag försökt att ta kort på det fulaste av det fula i kaklet. Det är alltså stor höjdskillnad och skarven mellan plattorna syns väldigt tydligt och förstör hela intrycket av att det är många små stavar. Detta är dessutom mitt i blickfånget när man kommer in i rummet. Hade det suttit på sidoväggen hade det inte varit lika allvarligt.



Här är en närbild på skarven mellan vägg och den sneda vägg fläktkåpan sitter mot. Här har de mätt på måfå när de kapat kaklet och det är en bred och väldigt ojämn kant. Usch! Den syns dock betydligt mindre sedan fläkten kom på plats och stjäl ögats fokus åt det hållet.



Här är det alltså. Det ska sitta nån list uppe vid taket och det svarta vid fläkten är plast vi inte lyckats dra bort helt.



Och här i kanten har de lyckats foga så det går som ett mörkt streck mellan nedersta plattorna och resten. Det kommer inte synas så mycket sedan när kaffemaskinerna ska stå här, men ändå, det irriterar! Det ska inte behöva vara såhär dåligt! Som ni ser är elen också kvar att fixa. Tisdag är sagt, men om det ska kaklas om är frågan hur det blir med det...




Så här blir i alla fall spishörnan. Den känns bra!



Och här ser man att målaren nu tapetserat om väggen som inte blev bra. Vi bestämde oss för att byta tapet till samma som på motstående vägg, så vi bara har två tapeter i rummet. Men målaren har lämnat sista våden i avvaktan på om det ska kaklas om. Så såpass troligt är det alltså att det ska göras något större ingrepp, så snickaren och målaren tog det beslutet. Det blir en spännande vecka nästa vecka också alltså. På torsdag är det en månad sedan de satte igång. Suck. Tur att vi är nöjda med det mesta i alla fall. Det kommer bli bra. När det nu blir klart.

Inga kommentarer: