lördag, maj 26, 2007

Ett rejält dagsverke


Eftersom vi tröttnat på att åka runt i nedbajsade bilar och eftersom jag tröttnat på att behöva pressa mig mellan bil och tuja när jag går ut med soporna har vi idag avverkat träd. Jag började med att såga ner en stor (den gick i alla fall upp över takkanten) tuja som stod vid husknuten). Sedan sågade vi ner en rejäl gren som gick från skräpiga trädet ut över bilarna. Nu ser trädet helt skevt ut, men vi låter det vara så sålänge och funderar under tiden på om vi ska såga ner det helt och ersätta med något mindre och finare. Hmmm, japansk lönn kanske om man vill behålla något rödaktigt. Eller en liten ormhassel. Vi får se om bajsmängden minskar redan nu, för då får trädet väl stå kvar. Vi är lite lata. Imorgon eller snarast måste vi hyra släp och köra bort allt avverkat träd.

Det är alla jäkla skator som hänger i trädet som är stora bovarna, samt den knäppa fågeln av okänd sort som blivit kär i den Pingu som sitter i fönstret till ateljen. Fågeln sitter på fönsterbrädet och tittar på Pingu och Pinga. Man kan stå inne och iaktta den länge. Den flyger till trädet ibland (till en gren jag nu sågat av) och sedan tillbaka till Pingu. Puckofågel. Ibland försöker den flyga genom rutan, men det går inte så bra.

Hm, det skulle verkligen se annorlunda ut utan trädet. Och jag har planer på att avverka träden kring trappan också. Jag är trött på att huset framifrån ser ut som Pointy Haired Boss...

Inga kommentarer: