lördag, juli 30, 2005

Hemma och vilar ut

Hemma efter resan skulle man ju kunna ägna sig åt att vila ut, särskilt eftersom ena ögat inte vill titta efter att ögonlocket svullnat upp rejält av det illasittande myggbettet, men så fungerar det inte när man är geocachare.

När man kommer hem från en jobbig runda måste man logga alla gömmor man funnit. En del verkar göra det under resans gång, men vi har ingen vettig mobil uppkoppling, och faktiskt tycker jag nog att det är alldeles för mycket tid under utflykterna som går till teknikpill som det är. Så nu ska det alltså loggas. Uppskattningsvis ett tjugotal fynd under hela resan. Det var ont om gömmor i Blekinge och nordöstra Skåne. Inte alls som i våra hemtrakter. Och då ligger vi ändå i lä mot västkusten där det verkar extremt tätt mellan gömmorna.

Som jag skrev nyss har vi ingen vettig mobil uppkoppling men däremot har vi lite ovettig... Det verkar vara ganska många som kör med trådlösa nät hemma numera och många verkar inte ha brytt sig om att skydda sina nät. Så genom att åka omkring med datorn och testa sig fram kan man hitta internet lite var som helst, bara man har lite tålamod (och tycker att det är en vettig sak att göra på semestern, åka omkring i bil med datorn på letandes efter internet...) På så sätt lyckades vi koppla upp oss och kolla lite Viktiga Saker som vi behövde för vårt geocachande.

Jag lovar, vissa dagar beter vi oss helt normalt. Fast det är inte ofta.

Inga kommentarer: