onsdag, juli 27, 2005

Minisemester från tekniken?

Helt otroligt. Vi ska göra en liten miniresa söderut i landet med två övernattningar på vandrarhem i Blekinge. Normala personer skulle då förberett sig genom att packa ner sängkläder och lite kläder samt kanske en bok. Vi förbereder oss framför datorn.

För det första måste vi bestämma väg, eftersom motorvägen är tråkig. Avgörande för vilken väg vi väljer blir då densiteten och närheten till geocachar. Naturligtvis måste vi leta gömmor längs vägen. Alltså blir planeringen den vanliga med att hitta vad som finns, kolla svårighetsgrader och jobbighetsnivå. När vi bara ska leta längs vägen vill vi inte göra några långa avstickare eller promenader i skog och mark. Vi hinner inte heller ta alla längs vår väg, oavsett vilken väg vi väljer, utan alla måste kollas och noga avvägas vilka som verkar roligast.

Det här är otroligt tidsödande och inte särskilt roligt. För att få ihop det måste man både använda geocachingprograemt GSAK och kartprogrammet. Krångel, krångel. Jag blir tokig på det. Ändå gör jag det. När vi väl åker är det ju roligt...

Med i bagaget måste sedan packas GPS, handdator, bärbar dator, mobiltelefoner, laddare till bärbar dator och extrabatterier till övrig teknikutrustning. Vi som bara skulle på en liten resa ner till Blekinge och nordöstra Skåne. Inget blir "bara" med två teknikfreaks i bilen. Aldrig någonsin.

Men nu är det i alla fall fikapaus i planeringen.

Inga kommentarer: