lördag, juni 14, 2008

Matchning!


Eftersom jag blev så nöjd med min senaste klänning och jag dessutom hade tyg kvar så var det rätt givet att det skulle bli en matchande Sandrineklänning. Jag hade inget lämpligt mönster utan ritade av en Fem myror-klänning i storlek 86 som är lite för stor, och ritade om så det blev liknande ärm som på vuxenklänningen istället för hängselvariant. Resultatet blev bra, fast lite för stort. Den kanar ner lite på axeln, men å andra sidan kommer hon nog kunna ha den även nästa sommar, för de växer ju inte så fort nu som förut, när kläderna växtes ur på nån månad ibland...


Igen blev det lite holk/skorsten över halsringningens kantband. Jag vågade nog inte stretcha ut kantbandet så mycket som jag borde eftersom det inte finns nån knapp eller nåt, och jag var osäker på om halsringningen var tillräckligt stor för att lätt gå över huvudet. Så går det när man ritar egna mönster. Trial and error. Men, men. Det gick vansinnigt snabbt att sy, och tur var väl det, för tid har jag just nu ont om... och värre blir det!


Ja, tyvärr blir det här nog sista sydda (och bloggade) på ett tag, för imorgon drar mannen i familjen på två veckors tjänsteresa. Det betyder två veckors 100 % Sandrine för mig. Och eftersom hon inte är tjejen som gärna sover middag eller som leker på så egen hand att man kan lämna rummet så räknar jag inte med att det blir nåt sytt. Kanske möjligtvis tillklippt och nålat, för det gör jag i vardagsrummet. I min ateljé är hon inte välkommen förrän hon blivit lite äldre. När hon väl sover kommer jag flämtandes att däcka på soffan, eller hysteriskt tömma och fylla diskmaskinen, springa ut med soporna och en massa andra tråkiga saker. Jag har iofs något litet tillklippt och nålat, men jag undrar om orken att sy kommer finnas. Det blir oftast bara fel om jag är för trött och ändå försöker få nåt sytt...

För att inte helt gå under ska jag dessutom försöka åka till föräldrar och kanske svärföräldrar några dagar samt se till att ha lite besök här och själv åka och hälsa på lite folk. Men det kanske bara är nyttigt med en liten paus då och då från symaskinerna. Eller?

2 kommentarer:

Jes sa...

Så fina ni blev :)

Botilda sa...

Jag omvärderar härmed mamma-barnmatchning! Ni ser så coola ut.

Det kanske är bra att pausa från maskinerna. Kanske. Eller också inte. Hoppas att ni hittar på (andra) roliga saker så att veckorna går fort.