måndag, juni 26, 2006

Norrland tur och otur och till slut retur

Bröllopet är över och båda två sa ja. Ett mycket trevligt bröllop att bevittna och en jätterolig grillkväll kvällen innan och naturligtvis stor bröllopsfest på kvällen. Stort tack! Idel trevligt folk, bra stämning och tur med vädret. Perfekt på alla sätt.

Mindre perfekt: vår skitbil. På väg hem tyckte den att det fick räcka när vi var i Härnösand. Visa av tidigare erfarenhet av skitbilen (som vi egentligen gillar mycket, men inte när den är dum) hade vi turligt nog tecknat en assistans-försäkring innan vi åkte. Så i Härnösand när ännu en tändspole tackade för sig var det bara att svänga av vid en mack och ringa bärgaren. Nu hade vi väl kunnat köra den till verkstad själva, men har man försäkring så har man. Vi visste ju inte heller var verkstaden fanns. På söndagar är inte verkstäder öppna heller, så det blev en natt på hotell i Härnösand istället för en natt i våra vänners stuga utanför Hudik. Tråkigt tyckte vi, och tråkigt tyckte våra vänner, så de var snälla nog att åka upp till oss istället! Så det blev en geocaching- och äta ute-kväll i Härnösand lite oväntat.

Idag på morgonen fixades vår bil och vi kunde strax innan lunch bränna iväg söderut. Vi hann med en snabb visit med fika i Hudik-stugan, och sedan åkte vi hem. Lååångt att köra. Tråååkigt. När vi kom till ett gatukök vid Kvicksund var vi hungriga och kissnödiga. Vi ville ha nåt från grillen. Men också gå på toaletten! Hjälp! Hur skulle vi göra?

Inga kommentarer: