söndag, oktober 15, 2006

Biljakt och rysk maffia?

Jag är tillbaka från Litauen! Mer om detta när jag orkat tanka över bilder från kamera och mobil. Vad jag inte har bild på men klara minnen av:

Biljakt! Vi hade korsat en väg och hörde sirener. Vi stannade på trottoaren och tittade nyfiket. I en rasande fart kommer först en liten skruttbil med en kille bakom ratten som syntes väldigt tydligt eftersom det var en skruttbil. I hög koncentration kör han. Hack i häl kommer polisen! Sirener och blåljus! Hur ska det gå? Vad var han skyldig till? Var han biltjyv eller bara allmänt kriminell? Vi kommer aldrig att få veta, men vi är ett minne rikare! Minnet av en klassisk old fashioned bov-och-polis-biljakt!

Och maffia? Hm. Vet inte. Vi åt middag igår på ett ganska dyrt ställe (med öststatsmått mätt) och där var ett lite större sällskap som uppenbarligen firade något. I sällskapet fanns en man i 40-årsåldern (kanske lite yngre?) i snygg maffiakostym, lite FÖR uppknäppt skjorta, stort plåster över ena ögonbrynet och den största blåtira jag sett över ett totalt igensvullet öga. Vad hade han gjort? Hade han blivit överfallen? Varit i slagsmål? Gått in i en dörr (går det ens?)? En liten uppgörelse kanske? Hur såg den andra killen ut, om han ens fortfarande är i livet? Fanns ett samband mellan firandet och blåtiran? Vi tror inte det. Sällskapet drack champagne och både män och kvinnor hade rätt mycket blingbling och vi tror en annan man i sällskapet hade en Breitling. Vi kommer aldrig att få veta varför mannen i kostymen såg ut som han gjorde. Men vi hade rätt många teorier. Spännande!

Inga kommentarer: